Okulun Tarihçesi

15.07.2013 1959

Okulumuz Ortakent-Yahşi Beldesinde tapusu köy tüzel kişiliğine ait 6990 metrekarelik parsel üzerinde 4 ayrı binadan oluşmaktadır. Okulumuzun birinci binasının temeli 1931 yılında Bodrum Kaymakamı Necmi Bey, Bodrum Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman ve Ortakent Köyü Muhtarı Mehmet Halil Arkan tarafından atılmıştır. 1934 yılında da hizmete girmiştir.

Ortaokul olarak da 1979-1980 öğretim yılında bugün PTT olarak kullanılan binada eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzun ikinci binası Bodrum Yeşilyurtlular Yapı Kooperatifi tarafından Fatma Kocadon´un satış protokolündeki şerhine göre yapılmış olup, 11.02.1989 tarihinde ortaokul olarak hizmete açılmıştır. 1992 yılı 24 Kasımında Ortakent İlköğretim Okulu olarak Türkiye´deki ilk 4000 İlköğretim Okulu içerisinde yer almıştır.

Okulumuzun üçüncü binası ve birinci binanın tadilatı Ovalar A.Ş. sahibi Sayın Ural Ataman tarafından babasının anısına yaptırılmış olup 1995 yılının Şubat ayında eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuzun dördüncü binası ise Ortakent-Yahşi Belediyesi ile Ortakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İÖO Okul ve Öğrencilerini Koruma Derneği işbirliğiyle yapılarak 2001-2002 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır.

Okulumuz 2012 yılında yapılan okul dönüşümleri ile ilkokul olmuş ve halen dört binası ile ilkokul olarak hizmet vermektedir.